Audycje
NAUKA DLA KAŻDEGO

Innowacyjna metoda umożliwiająca analizę zawartości tłuszczu w mięsie

23 cze · 13:01
Innowacyjna metoda umożliwiająca analizę zawartości tłuszczu w mięsie

Zapraszam na ostatnią przed wakacjami odsłonę cyklu „Nauka dla każdego”. Dziś poznamy szczegóły projektu naukowego będącego opracowaniem innowacyjnej metody umożliwiającej analizę zawartości tłuszczu w mięsie.

Z członkiem zespołu badawczego, dr. hab. inż. Krzysztofem Tereszkiewiczem, prof. Politechniki Rzeszowskiej rozmawia Justyna Piekło.

--:--
--:--

Projekt naukowców z Politechniki Rzeszowskiej dotyczący innowacyjnej metody powierzchniowej analizy rozkładu luminancji w pomiarach zawartości tłuszczu w mięsie finansowany jest ze środków Podkarpackiego Centrum Innowacji. Niedawno projekt został nagrodzony brązowym medalem podczas Targów Wynalazków i Innowacji INTARG w Katowicach.

Fot. archiwum

23 czerwca ·  13:01

© 2021 Polskie Radio Rzeszów S.A.

Stworzono na Podkarpaciu przez