Audycje
TU I TERAZ

Marnowanie żywności poważnym problemem

22 mar · 14:42
Marnowanie żywności poważnym problemem

Marnowanie jedzenia to ciągle palący problem współczesnego świata. Każdego dnia na śmietniki trafiają w pełni wartościowych produktów spożywczych. Zbliżający się okres świąteczny wzmaga ten proceder.

Gościem audycji była Dorota Rosińska-Jęczmienionka, dyrektor Podkarpackiego Banku Żywności, która wyjaśnił, jak można zapobiec marnowaniu żywności, jak zrobić to w ramach gospodarstwa domowego oraz o działaniach na szerszą skalę w przypadku producentów żywności i sklepów. Wyjaśniła również, jak działa Bank Żywności w Rzeszowie.

Z gościem audycji rozmawiała Justyna Piekło.

--:--
--:--

Fot. archiwum

22 marca ·  14:42

© 2021 Polskie Radio Rzeszów S.A.

Stworzono na Podkarpaciu przez