Audycje
SCIENCE – RADIOWE ODKRYCIA

Produkcji żywności

13 maj · 20:39
Produkcji żywności

W „Science-radiowe odkrycia” mówiliśmy o produkcji żywności. Nasze rozważania będą dotyczyły współczesnych technologii oraz tego, jak produkcja roślin i hodowla zwierząt będzie wyglądać za kilkadziesiąt lat. O tym opowiedział prof. Jan Krupa z Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie.

Do tego powiedzieliśmy o efektach pracy naukowców z Kolegium Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Rzeszowskiego, którzy opracowali technologię wytwarzania produktów garmażeryjnych o cechach żywności funkcjonalnej. Szczegóły wyjaśniła dr inż. Anna Augustyńska-Prejsnar w rozmowie z Karolem Skrobaczem.

W programie nie zabrakło też stałych pozycji. Szymon Taranda przygotował Cyber Flasz, czyli wiadomości o nowych badaniach naukowych prowadzonych w laboratoriach na całym świecie. Natomiast Piotr Malec w cyklu Głowa do góry zastanawiał się, dlaczego nie widzimy efektów obecności innych cywilizacji.

--:--
--:--

Fot. archiwum

13 maja ·  20:39

© 2021 Polskie Radio Rzeszów S.A.

Stworzono na Podkarpaciu przez