Audycje
GODZINY REKTORSKIE

Studencka kuchnia – jak jeść tanio i zdrowo?

23 lis · 15:52
Studencka kuchnia – jak jeść tanio i zdrowo?

W kolejnej audycji „Godzin rektorskich” było smacznie. Paulina Pudło z Wiktorią Sworszt pytały studentów, gdzie najczęściej jadają posiłki. Irena Kurowska dowiedziała się od nich, jaka była najdziwniejsza rzecz, jaką jedli w swoim życiu. Sylwia Miś skonfrontowała upodobania studentów z opinią dietetyka, który zdradził, co powinniśmy jeść, aby było tanio, ale też zdrowo. Weronika Wilczyńska w rozmowie ze swoimi rodzicami przeniosła nas do kuchni studentów lat 90.

W „Godzinach rektorskich” nie zabrakło stałych części. W cyklu „Slangiem mówione” Mariola Labak zapoznała nas ze znaczeniem wyrażenia „wędrówka ludów”, a w „Kąciku kulturalnym” Bartłomiej Filip przedstawił recenzję serialu „Sprzątaczka”.

Audycję poprowadzili Aleksandra Świst i Mikołaj Tomasiewicz.

--:--
--:--

Fot. archiwum

23 listopada ·  15:52

© 2021 Polskie Radio Rzeszów S.A.

Stworzono na Podkarpaciu przez