Patronat

Smaki Przeszłości w Karpackiej Troi 2021

6 wrz · 13:49
Smaki Przeszłości w Karpackiej Troi 2021

Czy wiecie, co można było zjeść na obiad cztery tysiące lat temu? Na to oraz inne pytania, o kuchnię w przeszłości postaramy się odpowiedzieć podczas tegorocznej edycji Europejskich Dni Dziedzictwa w Skansenie Karpacka Troja w Trzcinicy. Przybliżymy Wam tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Wydarzenie odbędzie się plenerowo oraz on-line. Zapraszamy do poznania Smaków Przeszłości już 11 i 12 września 2021 r.


PROGRAM

Sobota:

  • 12.00 – o tym co w średniowieczu jadano
  • 12.30 – o utensyliach kuchennych
  • 13.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle
  • 14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
  • 14.30 – słowiańska kuchnia w przekazach podróżników i kronikarzy
  • 15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano
  • 15.30 – u miodosytnika

Niedziela:

  • 12.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle
  • 12.30 – pogadanka o ziołach
  • 13.00 – o tym co w średniowieczu jadano
  • 14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
  • 14.30 – o utensyliach kuchennych
  • 15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano
  • 15.30 – u miodosytnika

Fot. materiały prasowe


6 września ·  13:49

© 2021 Polskie Radio Rzeszów S.A.

Stworzono na Podkarpaciu przez