Po raz pierwszy dwie edycje „Podkarpackiego Bazarku” zorganizował Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale. Wczoraj w Boguchwale, a dziś w Rzeszowie odwiedzający mogą nabyć tradycyjne wyroby wędliniarskie, sery wytworzone według sprawdzonych receptur, wiejskie chleby prosto od mistrzów piekarnictwa, podkarpackie miody, ekologiczne przetwory, powidła, aromatyczne przyprawy, jak również sadzonki i nasiona.
Chcemy, aby nasi rolnicy, wytwórcy, rękodzielnicy byli jak najbliżej konsumenta. Miłośników dobrego jedzenia, jest coraz więcej, a przecież to, co oferują nasi rolnicy jest najsmaczniejsze.
– mówi Robert Pieszczoch, Dyrektor Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale. Bazarek będzie czynny jeszcze przez dwie godziny na placu przed Urzędem Wojewódzkim.
Kolejna edycja Podkarpackiego Bazarku odbędzie się w maju. Termin poznamy w najbliższym tygodniu.
Fot. archiwum
Komentarze (0)
Zasady publikowania komentarzy