Konsumenci dowiedzą się z niej, na co zwrócić uwagę i gdzie robić zakupy, żeby sobie nie zaszkodzić.
Wyłącznie od sprawdzonych i pewnych dostawców
– podkreślił prezes zarządu Witold Choiński.
To fundamentalny warunek, aby mieć pewność, że produkt spełnia przynajmniej minimalne standardy bezpieczeństwa dla konsumenta i był poddany kontroli odpowiednich instytucji odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności
– dodał.
W sobotę w Nowej Dębie zmarł 54-letni mężczyzna. Dwie kobiety trafiły do szpitala. Wszyscy wcześniej jedli galaretę wieprzową kupioną na targowisku. Dlatego Związek Polskie Mięso przygotował krótki poradnik. Informacje będą umieszczane w mediach społecznościowych i na stronie polskie-mieso.pl.
Będzie też porcja wiedzy na temat jakości hodowli zwierząt, polskiego mięsa wieprzowego i drobiowego, ale też wyniki badań i opinie ekspertów z branży mięsnej. (PAP)
Fot. pixabay.com