W audycji „Tu i Teraz” rozmawialiśmy o wigilijnych potrawach, w związku z nadchodzącymi pełną parą Świętami Bożego Narodzenia. Z tej okazji powstała publikacja „Smak wigilijnej tradycji”, przygotowana przez regionalistów z Albigowej. Alicja Szmuc z Koła Gospodyń Wiejskich w tej miejscowości podzieliła się z nami wskazówkami odnośnie przygotowywania świątecznych posiłków oraz szczegółami zawartymi w publikacji.
Rozmowę przeprowadziła Iwona Piętak.
Tekst i fot.: Julia Krowiak




![Kwiatowe arcydzieła i jubileuszowa edycja – 25. Festiwal Kwiatów w Albigowej [ZDJĘCIA] 5 - Polskie Radio Rzeszów Kwiatowe arcydzieła i jubileuszowa edycja – 25. Festiwal Kwiatów w Albigowej [ZDJĘCIA]](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/07/20250720_160640-120x86.jpg)



