Sernik z ziemniakami, pigwowiec w soku i plaskanka- to kilka z produktów, które zdobyły dziś pierwszą nagrodę w wojewódzkiej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs odbył się w ramach Festiwalu Produktów Podkarpackich, który toczy się w Mielcu. Z jego uczestnikami rozmawiała Weronika Wilczyńska Ortyl.
Był to wojewódzki etap już 24. edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Jego zwycięzcy powalczą o ogólnopolski tytuł Perły 2025.
Tekst / Fot. W. Wilczyńska-Ortyl




![[AKTUALIZACJA] Wypadek z udziałem pieszego w Przyłęku 5 - Polskie Radio Rzeszów Wypadek w Krośnie. Nietrzeźwy kierowca potrącił motocyklistę](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/11/wypadek1-e1762779870313-120x86.jpg)




