Sernik z ziemniakami, pigwowiec w soku i plaskanka- to kilka z produktów, które zdobyły dziś pierwszą nagrodę w wojewódzkiej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs odbył się w ramach Festiwalu Produktów Podkarpackich, który toczy się w Mielcu. Z jego uczestnikami rozmawiała Weronika Wilczyńska Ortyl.
Był to wojewódzki etap już 24. edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Jego zwycięzcy powalczą o ogólnopolski tytuł Perły 2025.
Tekst / Fot. W. Wilczyńska-Ortyl

![[ZDJĘCIA] „Bożonarodzeniowe Ozdoby”. Finał XIX konkursu plastycznego w Przemyślu 2 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] „Bożonarodzeniowe Ozdoby”. Finał XIX konkursu plastycznego w Przemyślu](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/1000047997-e1765729497108-120x86.jpg)

![[ZDJĘCIA, AKTUALIZACJA] Autobus z pasażerami wypadł z ronda w Rzeszowie. 14 osób rannych 4 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA, AKTUALIZACJA] Autobus z pasażerami wypadł z ronda w Rzeszowie. 14 osób rannych](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/image3-120x86.jpeg)
![[ZDJĘCIA] Trwa XIX EKOGALA w Jasionce. Sportowcy i samorządowcy pieką pierniki 5 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] Trwa XIX EKOGALA w Jasionce. Sportowcy i samorządowcy pieką pierniki](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/IMG_5077-120x86.jpeg)




