Ma długie, pióropuszowe, ozdobne liście, jest jadalny, ma dużo witamin i minerałów, a filiżanka rozdrobnionych liści ma tyle witaminy C, ile pomarańcza. To jarmuż toskański, dziś właśnie o nim rozmawiamy. W drugiej części audycji będziemy państwa przekonywać do skosztowania aksamitek, popularnych „śmierdziuszków”. Ich kwiaty i liście są bowiem jadalne i mogą podkreślić smak wielu potraw, zarówno wytrawnych, jak i słodkich.
Autorka audycji: Ewa Niedziałek-Szeliga.

![[ZDJĘCIA] 20-letni mieszkaniec Strzyżowa z zarzutami. Policja znalazła ponad kilogram narkotyków 2 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] 20-letni mieszkaniec Strzyżowa z zarzutami. Policja znalazła ponad kilogram narkotyków](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/461-356296-120x86.jpg)







