Dzisiaj odbył się dzień otwarty Klasztornej Palarni Kawy przy klasztorze Zakonu Braci Mniejszych Kapucynów w Sędziszowie Małopolskim. Miłośnicy kawy mieli okazję poznać tajniki jej przygotowania oraz zanurzyć się w świat aromatycznego napoju. Bracia kapucyni zaprosili odwiedzających do spróbowania wszystkich kaw przygotowanych metodą alternatywną oraz do poznania procesu palenia kawy. W czasie wydarzenia odbył się również „cupping”, czyli degustacja różnych gatunków kawy.
Dzień Otwarty Klasztornej Palarni Kawy był doskonałą okazją dla tych, którzy chcieli nauczyć się czegoś nowego o kawie i jej przygotowaniu. Bracia kapucyni są ekspertami w tej dziedzinie i chętnie dzielą się swoją wiedzą z innymi.
Podczas wydarzenia bracia kapucyni oficjalnie otworzyli i poświęcili nowe miejsce, gdzie będzie można codziennie przychodzić i degustować kawę.
fot. Maciej Idzik