Słoneczna, dżdżysta czy wietrzna. Nie ma znaczenia, jaka jest pogoda podczas majówki. Polacy zawsze wykorzystują ten czas, aby odpocząć, odwiedzić przyjaciół i wrzucić coś na ruszt. Samo grillowanie stało się nieodłącznym elementem majowego krajobrazu. Nic w tym dziwnego, w końcu to bardzo praktyczny i smaczny sposób przyrządzania potraw. Czym wyróżnia się polskie BBQ? Jak gastronomiczne urozmaicić majówkowy stół? W audycji Zamkowa 3 Weronika Wilczyńska i Jerzy Frąckowiak zapytali o to Michała Korkosza, zapalonego kucharza i blogera kulinarnego.
fot. pixabay.com


![[ZDJĘCIA] Jacko Brango rozpalił studio Radia Rzeszów! 3 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] Jacko Brango rozpalił studio Radia Rzeszów!](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/DSC05943-Poprawione-Szum-120x86.jpg)
![[AKTUALIZACJA] Karambol na S19. Zderzyło się 26 pojazdów, 10 osób rannych 4 - Polskie Radio Rzeszów Mieszkaniec Stalowej Woli kierował bmw mimo dwóch zakazów. Miał przy sobie narkotyki](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/460-354988-120x86.jpg)
![[AKTUALIZACJA] Wielki pożar hali w Stalowej Woli. Ogień objął większość obiektu 5 - Polskie Radio Rzeszów [AKTUALIZACJA] Wielki pożar hali w Stalowej Woli. Ogień objął większość obiektu](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/logo_make_11_06_2023_257-120x86.jpg)




