Słoneczna, dżdżysta czy wietrzna. Nie ma znaczenia, jaka jest pogoda podczas majówki. Polacy zawsze wykorzystują ten czas, aby odpocząć, odwiedzić przyjaciół i wrzucić coś na ruszt. Samo grillowanie stało się nieodłącznym elementem majowego krajobrazu. Nic w tym dziwnego, w końcu to bardzo praktyczny i smaczny sposób przyrządzania potraw. Czym wyróżnia się polskie BBQ? Jak gastronomiczne urozmaicić majówkowy stół? W audycji Zamkowa 3 Weronika Wilczyńska i Jerzy Frąckowiak zapytali o to Michała Korkosza, zapalonego kucharza i blogera kulinarnego.
fot. pixabay.com


![[ZDJĘCIA] MOBY DICK porwał publiczność w Studiu im. Nalepy 3 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] MOBY DICK porwał publiczność w Studiu im. Nalepy](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/DSC05610-Poprawione-Szum-120x86.jpg)

![[ZDJĘCIA] Świąteczne Miasteczko ruszyło na Rynku w Rzeszowie 5 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] Świąteczne Miasteczko ruszyło na Rynku w Rzeszowie](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/DSC09315-120x86.jpg)




