Słoneczna, dżdżysta czy wietrzna. Nie ma znaczenia, jaka jest pogoda podczas majówki. Polacy zawsze wykorzystują ten czas, aby odpocząć, odwiedzić przyjaciół i wrzucić coś na ruszt. Samo grillowanie stało się nieodłącznym elementem majowego krajobrazu. Nic w tym dziwnego, w końcu to bardzo praktyczny i smaczny sposób przyrządzania potraw. Czym wyróżnia się polskie BBQ? Jak gastronomiczne urozmaicić majówkowy stół? W audycji Zamkowa 3 Weronika Wilczyńska i Jerzy Frąckowiak zapytali o to Michała Korkosza, zapalonego kucharza i blogera kulinarnego.
fot. pixabay.com



![Świadkowie pomogli w zatrzymaniu nietrzeźwego kierowcy BMW 4 - Polskie Radio Rzeszów Tragiczny wypadek w Jeżowem. Dwie osoby nie żyją [AKTUALIZACJA]](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/09/policja-e1765385054557-120x86.jpg)
![Nowy sprzęt dla 16. jednostek OSP z Sędziszowa Małopolskiego [ZDJĘCIA] 5 - Polskie Radio Rzeszów Nowy sprzęt dla 16. jednostek OSP z Sędziszowa Małopolskiego [ZDJĘCIA]](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/DSC_5112-120x86.jpg)




