Słoneczna, dżdżysta czy wietrzna. Nie ma znaczenia, jaka jest pogoda podczas majówki. Polacy zawsze wykorzystują ten czas, aby odpocząć, odwiedzić przyjaciół i wrzucić coś na ruszt. Samo grillowanie stało się nieodłącznym elementem majowego krajobrazu. Nic w tym dziwnego, w końcu to bardzo praktyczny i smaczny sposób przyrządzania potraw. Czym wyróżnia się polskie BBQ? Jak gastronomiczne urozmaicić majówkowy stół? W audycji Zamkowa 3 Weronika Wilczyńska i Jerzy Frąckowiak zapytali o to Michała Korkosza, zapalonego kucharza i blogera kulinarnego.
fot. pixabay.com


![[ZDJĘCIA] Pożar domu wielorodzinnego w Przeworsku. Jedna osoba trafiła do szpitala 3 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] Pożar domu wielorodzinnego w Przeworsku. Jedna osoba trafiła do szpitala](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/602329412_1170852931868544_8044257811149462378_n-120x86.jpg)

![[ZDJĘCIA] Akcja „STROISZ” w lasach koło Raniżowa. Policja i Straż Leśna przeciwdziałają kradzieżom drzew 5 - Polskie Radio Rzeszów [ZDJĘCIA] Akcja „STROISZ” w lasach koło Raniżowa. Policja i Straż Leśna przeciwdziałają kradzieżom drzew](https://radio.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2025/12/447-356795-120x86.jpg)




